вівторок, 27 серпня 2013 р.

Тірамісу ~ Італійська ніжність зі смаком кави


Моя тяга до Італії і всього італійського, досить легко визначила перший рецепт, яким би я хотіла з Вами поділитися. Це є найпопулярніший італійський десерт  Тірамісу, який для мене особисто є одним із найулюбленіших.
Тірамісу я  люблю за його ніжність, досконалість і легкість у приготуванні. Приготування цього десерту не потребує ні  над зусиль, ні довгих годин випікання. Всього лиш 20-30 хв самого приготування, пару годин витримки десерту в холодильнику і частинка духу Італії опинеться на вашій кухні. 


Невід’ємні Інгредієнти

Мабуть не існує єдино правильного рецепту Тірасіму. Однак, є декілька інгредієнтів, без яких італійський тірамісу вже не буде тірамісу. Перший і основний із них є сир маскарпоне. Він є дуже ніжним по своїй структурі і як на мене є секретом неповторності смаку цього десерту. Іншим, невід'ємним інгредієнтом десерту є італійське печиво савоярді. Це повітряне бісквітне печиво з легкістю вбирає в себе рідину і  тим самим чудово підходить до даного десерту.  Заключним, проте не таким загальновідомим інгредієнтом справжнього італійського Тірамісу є Сицилійське вино «Марсала».

Сьогодні, в принципі,  як добре пошукати, то на полицях  ряду супермаркетів, чи у  таких розповсюджених нині магазинчиках із італійськими продуктами можна придбати майже всі інгредієнти до даного десерту.  Рідкістю  може стати тільки вино Марсала, однак його можна замінити – коньяком, лікером Амаретто або Бейліс.  Будь-яка заміна, звісно вплине на автентичність десерту, тому за оригіналом все таки краще відправлятись у Італію.  А для тих, хто залишається в дома, пропоную неодноразово випробуваний мною рецепт Тірамісу.


Приготування:

1.    В першу чергу потрібно заварити каву і охолодити її до кімнатної температури, добавити алкоголь.

2.    Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки з цукром до консистенції крему. Білки збити в міцну піну. Акуратно з’єднати жовтки із сиром та білками і все перемішати блендером.

3.    Печиво просочити в суміші з кави і алкоголю, викласти на дно форми та присипати какао. Викласти половину сирної маси, потім знову печиво, посипку какао і решту сиру.  

4.    Герметично накрити поліетиленовою плівкою (щоб десерт не увібрав в себе інших запахів продуктів із холодильника) і  покласти в холодильник мінімум на на 6-12 годин.

5.    Коли будете подавати десерт, посипте його зверху какао та прикрасьте листочком м’яти  або зернятками кави, лісовими горіхами чи стружкою шоколаду (для контрасту надаю перевагу чорному або білому шоколаду).


Поради:

·         Печиво потрібно занурювати у каву на декілька секунд, так як справжнє печиво сарвояді дуже швидко поглинає рідину і може легко розмокнути.
·         Останній слой сирної маси потрібно посипати какао перед самою подачею, так як в холодильнику какао розмокає.
·         Через свою ніжну структуру десерт Тірамісу  доволі важко викладати із форми, тому як є можливість і натхнення, його варто робити порційним, наприклад ось так.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар