Моя тяга до Італії і
всього італійського, досить легко визначила перший рецепт, яким би я хотіла з Вами поділитися. Це є найпопулярніший італійський десерт Тірамісу, який для мене особисто є одним із найулюбленіших.
Тірамісу я люблю за його ніжність, досконалість і легкість у приготуванні. Приготування цього десерту не потребує ні над зусиль, ні довгих годин випікання. Всього лиш 20-30 хв самого приготування, пару годин витримки десерту в холодильнику і частинка духу Італії опинеться на вашій кухні.
Тірамісу я люблю за його ніжність, досконалість і легкість у приготуванні. Приготування цього десерту не потребує ні над зусиль, ні довгих годин випікання. Всього лиш 20-30 хв самого приготування, пару годин витримки десерту в холодильнику і частинка духу Італії опинеться на вашій кухні.
Невід’ємні Інгредієнти
Мабуть не існує єдино
правильного рецепту Тірасіму. Однак, є декілька інгредієнтів, без яких
італійський тірамісу вже не буде тірамісу. Перший і основний із них є сир маскарпоне. Він є дуже ніжним по своїй структурі і як на мене є секретом неповторності смаку цього десерту. Іншим, невід'ємним інгредієнтом
десерту є італійське печиво савоярді. Це повітряне бісквітне печиво з
легкістю вбирає в себе рідину і тим
самим чудово підходить до даного десерту. Заключним, проте не таким загальновідомим інгредієнтом
справжнього італійського Тірамісу є Сицилійське вино «Марсала».
1.
В першу чергу
потрібно заварити каву і охолодити її до кімнатної температури, добавити
алкоголь.
2.
Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки з цукром до консистенції крему.
Білки збити в міцну піну. Акуратно з’єднати жовтки із сиром та білками і все
перемішати блендером.
3.
Печиво просочити в суміші з кави і алкоголю, викласти на дно форми та присипати
какао. Викласти половину сирної маси, потім знову печиво, посипку какао і решту
сиру.
4.
Герметично накрити поліетиленовою плівкою (щоб десерт не увібрав в себе
інших запахів продуктів із холодильника) і покласти в холодильник мінімум на на 6-12 годин.
5.
Коли будете подавати
десерт, посипте його зверху какао та прикрасьте листочком м’яти або зернятками
кави, лісовими горіхами чи стружкою шоколаду (для контрасту надаю перевагу
чорному або білому шоколаду).
Поради:
·
Печиво потрібно занурювати у каву на декілька секунд, так як справжнє
печиво сарвояді дуже швидко поглинає рідину і може легко розмокнути.
·
Останній слой сирної маси потрібно посипати какао перед самою подачею, так
як в холодильнику какао розмокає.
·
Через свою ніжну структуру десерт Тірамісу доволі важко викладати із форми, тому як є
можливість і натхнення, його варто робити порційним, наприклад ось так.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар