субота, 7 вересня 2013 р.

Le Chocolat

Шоколад – це не лише смачний десерт, але й хороша нагода провести весело час разом із близькими подругами.  Мені нещодавно пощастило насолодитися як першим так і другим, а у бонус  ще й відвідати майстер клас по виготовленню шоколадних цукерок.

Найкращим місцем для цього могло було ні що інше, як Львівська майстерня шоколаду у Львові. Майстер клас тривав  півтора години. Вартість  такого позитиву коштувала 150 грн., і  повірте, це було цього варте.

Коли ми прийшли, то  на столах на нас чекали заготовки: шоколадна основа, формочки і різні  посипки для прикрашання цукерок. Також, як для справжніх професіоналів, нам підготували  шапочки, фартушки і  гумові рукавички.

Спочатку   нам зробили екскурс в історію шоколаду (правда через хі-хі-ха-ха, я особисто мало що запам'ятала:),  потім розказали як потрібно поводитись із шоколадом, його зберігати. До речі, на замітку тим хто практикує зберігати шоколад в холодильнику. При тривалому охолодженні на шоколаді з'являється білий наліт. Шоколад  потрібно зберігати у  темному прохолодному місці.


Вирізавши фігурки із нашої шоколадної заготовки, ми їх опускали в гарячий молочний шоколад, і швиденько прикрашали, так як шоколад швидко застигав.



Всі наші цукерочки ми спакували у шоколадні корзинки, які задекорували тим же ж шоколадом за допомогою кондитерського шприца.






Було весело, цікаво і дуже солодко.Всім рекомендую!
Фотоапарат довелося правда вдома відмивати від шоколаду, але все пройшло успішно - живий, здоровий. 

P.S.Цей майстер клас, відразу нагадав мені, як колись у дитинстві мама на свята готовила цукерочки – чорнослив із горішками у шоколаді, які  я потім загортала в різнокольорову фольгу. Мабуть тре повторити.

Немає коментарів:

Дописати коментар