Шоколад – це не лише
смачний десерт, але й хороша нагода провести весело час разом із близькими подругами. Мені нещодавно пощастило насолодитися як першим так і другим, а у бонус ще й відвідати
майстер клас по виготовленню шоколадних цукерок.
Найкращим місцем для цього
могло було ні що інше, як Львівська майстерня шоколаду у Львові. Майстер клас тривав півтора години. Вартість такого позитиву коштувала 150 грн., і повірте, це було цього варте.
Коли ми прийшли, то на столах на нас чекали заготовки: шоколадна
основа, формочки і різні посипки для прикрашання
цукерок. Також, як для справжніх професіоналів, нам підготували
шапочки, фартушки і гумові
рукавички.
Спочатку нам зробили екскурс в історію шоколаду (правда через хі-хі-ха-ха, я особисто мало що запам'ятала:), потім розказали як потрібно поводитись із шоколадом, його зберігати. До речі, на замітку тим хто практикує зберігати шоколад в холодильнику. При тривалому охолодженні на шоколаді з'являється білий наліт. Шоколад потрібно зберігати у темному прохолодному місці.
Вирізавши фігурки із нашої
шоколадної заготовки, ми їх опускали в гарячий молочний шоколад, і швиденько
прикрашали, так як шоколад швидко застигав.
Всі наші цукерочки ми спакували у шоколадні корзинки, які задекорували тим же ж шоколадом за допомогою кондитерського шприца.
Було весело, цікаво і дуже солодко.Всім рекомендую!
Фотоапарат довелося правда вдома відмивати від шоколаду, але все пройшло успішно - живий, здоровий.
P.S.Цей майстер клас, відразу нагадав мені, як колись у дитинстві мама на свята готовила цукерочки – чорнослив із горішками у шоколаді, які я потім загортала в різнокольорову фольгу. Мабуть тре повторити.
Немає коментарів:
Дописати коментар